Arhiv novic šol. leto 2022/2023


 

Neurje odkrilo del strehe na OŠ Gorica

Včeraj je močan veter odkril del strehe na naši šoli.

Iskreno se zahvaljujemo odgovornim stanovalcem KS Gorica, ki ste takoj poklicali gasilce in zaposlene.

Za hitro in nesebično pomoč ter požrtvovalnost se iz srca zahvaljujemo vsem gasilcem, ki ste sodelovali na intervenciji. Brez hitrega posredovanja bi bila škoda mnogo večja.

Hvala tudi staršem, ki ste pomagali počistiti poplavljeno stopnišče in učilnice.

Upamo, da bo vreme v naslednjih dneh »usmiljeno« in bomo lahko streho sanirali.

Ravnateljica

Grčija 7. dan

Jutranji sprehod ob pol sedmih, ki je bil že takrat zelo vroč, je začel naš dan. Po našem zadnjem zajtrku smo še zadnjič spakirali in odšli še v trgovino, kjer smo kupili hrano za na pot. Nato smo odšli na letališče. Približno ob petih smo se poslovili od Aten in Grčije in se napotili na Dunaj. Čakala nas je samo še dolga vožnja nazaj v Velenje, ki smo jo popestrili z igranjem kart. Veseli smo, ker smo imeli možnost priti in spoznavati to prečudovito pokrajino. Imeli smo se bolje kot odlično!
Eva Avberšek, Samo Videmšek, Nejc Vodošek 

Grčija 6. dan

Naš zadnji dan na Syrosu smo začeli z jutranjim kopanjem. Po pakiranju in pospravljanju sob smo se poslovili od drugih udeležencev. Pojedli smo kosilo in se vkrcali na trajekt. Ko smo prišli nazaj v Atene, smo poiskali naš hotel in se v njem malo ohladili. Šli smo še na večerjo, nato pa smo izmučeni od izjemne vročine, ki je dosegala tudi čez 40°C, odšli spat. Uživali smo prav vsak trenutek, jutri pa nas čaka samo še odhod domov. Vsekakor si bomo to potovanje zelo dobro zapomnili.Eva Avberšek, Samo Videmšek, Nejc Vodošek 

Grčija 5. dan 

Današnji dan smo začeli z izletom po otoku Syros. Ogledali smo si proizvodnjo tradicionalne   jedi oz. sladice, nato smo se kopali na plaži in si z avtobusa ogledali vasi in mesta v okolici. Popoldne smo se spet zbrali in skupaj delali na projektu, ki smo ga začeli že včeraj. Nato smo se odpravili na tradicionalno večerjo, kjer smo poskusili različno grško hrano in predstavili naše ugotovitve. Zmagala je ekipa, del katere je bil naš Nejc. 
Imeli smo se fajn.Nejc Vodošek, Eva Avberšek, Samo Videmšek 

4. dan grške dogodivščine

Ogled mesta Ermoupolis je začel naš dan. Ogledali smo si dve cerkvi, gledališče, mestno hišo in glavni trg. Spoznali smo tudi župana mesta. Dan je bil izjemno vroč, zato smo veliko časa preživeli v sobah ob druženju in Enki. Nato smo se osvežili v morju, zvečer pa smo delali na projektu, v katerem moramo povezati virtualno resničnost in klimatske spremembe tako, da se bodo ljudje iz tega nekaj naučili. Sledil je še večerni sprehod po mestu. Komaj že čakamo na jutrijšnji dan, ko bomo odšli na izlet po otoku. Verjamem, da se bomo tam veliko naučili, predvsem pa se bomo zelo zabavali. 
 
Eva Avberšek, Nejc Vodošek, Samo Videmšek

3. dan grške dogodivščine

Zbudili smo se ob zvokih morja in jutranjega kravala. Že takoj po zajtrku smo se z drugimi udeleženci odpravili v stavbo, kjer smo imeli razne dejavnosti. Med drugim smo v angleščini predstavljali aktivnosti, ki smo jih delali čez celotno leto, igrali pa smo tudi igro z VR očali. Nato smo se odpravili na kosilo, kjer smo jedli tradicionalni grški gyros. Po kosilu smo si privoščili počitek in kopanje. Sledil je še kratek sprehod po mestu Ermoupolis, v katerem živimo. Vsekakor se prav vsak trenutek zabavamo in spoznavamo svet.

Eva Avberšek, Samo Videmšek, Nejc Vodošek 

2. dan grške dogodivščine

Po odličnem zajtrku smo se zgodaj zjutraj odpravili v atensko pristanišče, od koder smo s trajektom odpluli do otoka Syros. Vozili smo se skoraj štiri ure. Po kosilu smo se osvežili v morju, nato pa počakali na začetni sestanek. Spoznali smo tudi ostale učence iz Hrvaške, Severne Makedonije in Grčije ter se med sabo malo spoznali. Skupaj smo, na primer, igrali igro Enka in se med njo malo pogovarjali. Mislim, da bomo na tem potovanju zelo dobro izpopolnili znanje angleščine, saj se zelo veliko pogovarjamo angleško.Eva Avberšek 

Grčija 1. dan

Naš dan se je začel že zgodaj zjutraj, ko smo se ob 4.20 odpravili na letališče na Dunaju, od koder smo poleteli v grško prestolnico Atene. Po prihodu v značilno mediteransko pokrajino, smo se kar takoj odpravili na ogled mesta. Ogledali smo si starogrški stadion, kjer so bile prve moderne olimpijske igre ter menjavo straže pred predsedniško palačo. Nato smo se podali na pot do starogrške akropole, nekdanjega političnega in vojaškega središča. Kljub izjemni vročini smo si temeljito ogledali ostanke te čudovite civilizacije. Dan se je zaključil s sprehodom skozi Atene in prihodom v hotel. Vsekakor je bil dan poln novih stvari in zanimivosti, sedaj pa komaj čakamo na nove dogodivščine.

Eva Avberšek

  

Celotno ŠOLSKO GLASILO OŠ Gorica Velenje za leto 2022 lahko pogledate na povezavi.

  

  

Celotno GLASILO OŠ Gorica Velenje za šolsko leto 2022 / 2023 lahko pogledate na povezavi.

   

Poletne mednarodne igre šolarjev v Južni Koreji

V Južni Koreji, v mestu Daegu, bodo med 5. in 10. julijem potekale 55. poletne mednarodne igre šolarjev. Skupaj z ekipo mestne občine Velenje bodo na igre mladih odpotovali tudi mladi športniki iz osnovne šole Gorica. Ekipo plavalcev bodo zastopali; Tia Mrkonjić, Omar Mustafić, Brin Lorger in Domen Lamot s trenerjem Aljažem Žvikartom, atletski klub pa Gaja Gradišnik in Oriana s trenerko Natalijo Bah. S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1 500 mladimi športniki v starosti 12 – 15 let iz več kot 85 mest in 40 držav sveta.

Želimo jim veliko uspeha in nepozabnih doživetij,
kolektiv OŠ Gorica

Dostopnost