Arhiv novic šol. leto 2019/2020


 

Novo igralo v Vinski Gori

Spoštovani starši in krajani KS Vinska Gora!

Pri šoli imamo čudovito novo igralo, ki smo ga težko pričakovali.

Proizvajalec igrala nas je opozoril, da je uporaba dovoljena samo v navzočnosti odrasle osebe v suhem vremenu in da uporabniki uporabljajo naprave primerno svoji starosti, teži in telesni pripravljenosti. Na igralu je lahko hkrati največ 15 oseb, starih od 3 – 14 let. Na toboganu je lahko naenkrat samo ena oseba, uporablja pa se samo za spuščanje in ne za hojo navzgor.

Krajani ste nas opozorili, da se na igralu otroci in mladostniki zadržujejo brez nadzora in v poznih večernih urah.

Želimo si, da bi igralo dolgo služilo svojemu namenu in da se nihče ne bi poškodoval. Prosimo vas, da upoštevate navodila proizvajalca in poskrbite za varnost svojih otrok.

Dragi otroci, igrala ste zagotovo zelo veseli. Pogovorite se s starši o pravilih in jih upoštevajte. Bodite odgovorni, pazite nase in na druge otroke na igralu!

Želimo vam lepe, brezskrbne in zdrave počitnice!

Igralo nam je podarila MO Velenje, za kar se ji iskreno zahvaljujemo.

                                    Vodstvo OŠ Gorica in POŠ Vinska Gora ter KS Vinska Gora

Moja domovina praznuje

Zadnji šolski dan smo se učenci OŠ Gorica spomnili tudi na rojstni dan naše domovine, ki pogumno stopa v tretje desetletje svojega samostojnega obstoja. Razmišljali smo o tem, kaj nam pomeni naša deželica na sončni stran Alp in izbrali nekaj najbolj izvirnih zapisov ter jih nagradili s knjižno nagrado.

Nagradili smo tudi 5. b razred😊 z učiteljico Nevenko Brešar. Prav vsi ste nas prijetno presenetili s svojimi razmišljanji o naši domovini. Verjamem, da ste bili veseli sladoleda in najboljši trije (Eva, Luka in Maj) tudi knjižnih nagrad. BRAVO, 5. b.

Rad imam Slovenijo:

 • Ker je v Sloveniji malo okuženih in ni vojne. (Lukas, 1. c)
 • Ker ima lepe plaže, lepo Jadransko morje in je zame najlepša država na svetu. (Ella, 3. a)
 • Ker tu živijo najboljši ljudje. (Edin, 1. a)
 • Ker sem vesela v njej, ima lepe kraje in fajno šolo. (Ema, 2. a)
 • Ker je mala država in si v enem dnevu lahko na gori in na morju in ker imamo čisto pitno vodo. (Tai, 3. a)
 • Ker lahko tu govorim svoj jezik in je tu moj DOM. (Bine, 2. b)
 • Zaradi dobrih ljudi, ki »držijo« Slovenijo na nogah. (Jaša, 7. r)
 • Zaradi potratne potice in učiteljev na OŠ Gorica😊. (Sara, 8. b)
 • Ker se tu počutim varno in ker država poskrbi za ogrožene ljudi in živali. (Adna, 8. a)
 • Ker lahko v naši državi kjerkoli najdeš skrite naravne kotičke. (Miha, 7. c)
 • Ker so ljudje drug do drugega prijazni, ne glede na narodnost. (Jan, 7. a)
 • Ker pomaga otrokom in odraslim z brezplačnim izobraževanjem. (Ajka, 8. b)
 • Ker je varna država in se lahko prebivalci brezskrbno sprehajamo po ulicah in ker znamo govoriti in pisati enega najtežjih jezikov (dvojina). (Belma, 8. a)

Iskrene čestitke vsem nagrajencem.

Tačke na obisku

V zadnjih dneh pouka je našim prvošolcem in drugošolcem popestrila pouk psička Lava iz društva Tačke pomagačke.

Terapevtska psička Lava in njena vodnica Mojca sta prvošolcem pripravili zanimivo učno uro na travniku pred šolo. Spoznali so psičko Lavo, izvedeli veliko o tem, kaj ljudje potrebujemo, če želimo imeti psa doma in kako skrbimo zanj. Lava jim je pokazala tudi nekaj trikov, prvošolci pa so ji  povedali, da znajo že vse črke abecede in ji zapeli pesmico. Lava jim je iz svoje torbe razdelila bonbončke, ob koncu pa so jo lahko vsi prvošolci pobožali.

Drugošolcem pa je tačka Lava popestrila pouk matematike. Niso mogli verjeti, da kosmata prijateljica tako obvlada matematiko! Nosila jim je naloge, kazala rešitve in jih povabila na “računolov”. Najlepše pa jim je bilo, ko se je smukala med njimi, da so jo lahko pobožali.

Vsi  si želimo, da se z Lavo srečamo tudi prihodnje leto, saj je pouk z njo lažji in zabavnejši.

Tečem za zabavo, gibanje je zdravo

Učenci prvih treh razredov smo se zopet izkazali. Preživeli smo sončen dopoldan izven naših učilnic. Družbo so nam delale žoge, obroči, vreče, kljukice, rutice.  Tudi gozdne vejice so nam prišle prav. Plesali smo ob čokoladi, se premikali kot Skibid. Na koncu smo razglasili najboljše športnike v tem šolskem letu. Skozi celo leto smo tekmovali s skoku v daljino, poskokih s kolebnico, metu na koš, plezanje po žrdi in v tekih. Naša ravnateljica nam je podelila medalje, čokolade, bonbone in čisto prave nogometne žoge. Naslednje leto ponovimo.

Čistilna akcija

KS Gorica je v soboto, 13. junija 2020, izpeljala čistilno akcijo, z namenom druženja krajanov in olepšanja naših krajev. V čistilni akciji je sodelovala tudi OŠ Gorica. Kar 44 četrtošolcev in petošolcev  je s pomočjo učiteljic, hišnika ter ravnateljice uredilo šolsko okolico. Pometli smo dvorišče, počistili in pripravili ¨stezo¨ za skok v daljino, opleli ob robnikih, ter pobrali smeti. Čeprav so nas sončni žarki dodobra utrudili, smo zadane naloge tudi dokončali. S tem so pripomogli h čistejši okolici, prav tako pa se bomo na očiščenem šolskem prostoru vsi boljše počutili. Seveda se je po aktivnem dopoldnevu sendvič zeloooo prilegel. Po zaključenem dogodku, smo se vsi podali domov nekoliko boljše volje, saj smo pokazali, da nam ni vseeno za našo naravo.

Noč branja 2020

Povabili smo vas na bralno popotovanje. Z vami smo se preselili v vaše domove, med vaše knjižne police in v čudežne literarne svetove.

In ker je branje res kul, ste dokazali tudi vsi tisti, ki ste z nami delili svoje bralne utrinke.

Predstavljamo vam, kaj so naši učenci izbrali s knjižnega menija. In ker se za sladico vedno najde še nekaj prostora, če ne pa je treba kak gumb odpeti, ne čakajte, privoščite si jo brez slabe vesti. Za dobro knjigo je vedno pravi trenutek.

Noč branja – VEČ …

Tehniški dan četrtošolcev

Četrtošolci ne gradimo gradov v oblakih, ampak se učimo in ustvarjamo – še vedno na daljavo!

 

Dostopnost