Arhiv novic šol. leto 2016/2017


Slovo devetošolcev

Majhno živi v mali šoli.

A male glave rastejo vneto, prerastejo z letom male rokave, male težave, male besede, male stezice, male razrede, tovarišice in mala šola kot lonec poči.

Tedaj je majhnega konec.

 

In napoči veliko.

 

Srečno generacija 2008-2017!

Tečem za zabavo, gibanje je zdravo

V petek, 9. 6. 2017 smo imeli učenci prvega, drugega in tretjega razreda pravo športno zabavo. Z njo smo zaključili projekt Tečem za zabavo, gibanje je zdravo, v katerem  smo sodelovali od septembra naprej. Projekt na naši šoli poteka že 4. leto. Vanj smo vključeni vsi učenci od prvega do tretjega razreda. Vsak mesec se pomerimo  med seboj v različnih disciplinah – skačemo  v daljino, plezamo po žrdi in mečemo na koš. Tekmujemo tudi, kdo bo največkrat preskočil kolebnico in kdo  bo tisti, ki bo najhitreje pretekel ciljno črno na teku na 60 m in 600 m. Dodatne točke nam prinese tudi tekmovanje v boju med dvema ognjema. Skozi šolsko leto pridno nabiramo točke in na koncu poiščemo zmagovalca.  Skozi celo leto smo se torej borili na vso moč, da bi se izkazali pri športnih aktivnostih, v petek pa nas je čakala še športna poslastica. Že zjutraj smo zavzeli celotno šolsko igrišče. Najprej smo se seveda ogreli, potem še malo plesali in v nasmeh raztezali obrazne mišice.  Nato smo se pomerili v boju med dvema ognjema, preizkušali, kako dobri smo v obešanju perila, vozili formulo ter se zabavali s športno matematiko z zajčki. Na koncu je gospod ravnatelj najboljšim športnikom še slavnostno razdelil medalje, v žep pa jim je  smuknila tudi sadna ploščica,  najboljši športni razredi pa so se razveselili čisto novih  nogometnih žog.  Nihče ni ostal praznih rok, saj je vse udeležence pričakalo sladko presenečenje. Vse za to, da nam bo gibanje res v veselje. Da je temu res tako, si oglejte še v galeriji. Naslednje leto pa spet ponovimo!

Obisk ZOO

Po napornem a zanimivem šolskem letu smo si učenci drugega razreda privoščili izlet v Ljubljano. Obiskali smo živalski vrt. S seboj nismo prinesli sonca, zato tudi živali niso skrivale sence in so se nam predstavile v vsej svoji lepoti. Celo risi se niso skrivali in smo jim lahko pomahali. Za zaključek smo si privoščili velik sladoled. Imeli smo se lepo.

Uspešni likovni ustvarjalci

 V mesecu maju so likovni ustvarjalci pod mentorstvom učiteljice Danice Arzenšek beležili kar nekaj uspehov.

Na natečaju Evropa v šoli so bili likovni  izdelki Sumejje Osmić, Elene Vučetić Jurić iz 3.b in Domna Remšeta ter Miha Lesjaka iz 7.b razreda, uvrščeni na državno tekmovanje. Sumejja Osmić je s svojim izdelkom osvojila tretje mesto v kategoriji 1. triade.

Podelitev nagrade v Ljubljani:

 

Nagrajen likovni izdelek:

Učenci 5., 6. In 8. razredov so sodelovali na natečaju Naslikajmo Cinkarno. Na majice so naslikali svoj logotip za eno od 17. poslovnih enot Cinkarne Celje. Učenci so ustvarili izvirne in domiselne oznake posameznih poslovnih enot. Posebna komisija je opravila izbor najboljših. Logotip za poslovno enoto  Metalurgija, ki ga je naslikala Lara Vrabić, 6.b je bil izbran in nagrajen. Učenci so se udeležili zaključne prireditve v Celju, kjer so prejeli priznanja in nagrade.

Nagrajen znak Lare Vrabič:

Utrinki z zaključne prireditve:

V četrtek, 18. maja, so v Šoštanju otvorili 49. razstavo Likovni svet otrok. Strokovna komisija je izmed 2500 del za razstavo izbrala 382 likovnih del. Na razstavi sodelujejo tudi učenci naše šole. AJLA MEMIĆ, ANA LUNA ZIERER, ANNA VIDOVIĆ, DAJANA RATKOVAC, NIK ŠELIGA iz 5.b, MARUŠA TRINKAUS, NIKA JENKO, NIKA VIŠNAR, NINA PINTARIČ, SUMEJJA KADRIĆ iz 8. razreda, TAJA ATELŠEK in TJAŠA LESJAK iz 9.b so s svojo mentorico Danico Arzenšek prejeli srebrna priznanja. OŠ Gorica je zaradi tega šola s pohvalo strokovne komisije.

Zbiralna akcija papirja

V petek, 12. maja 2017 je  na šoli potekala zbiralna akcija papirja. Bila je ZELO  uspešna, saj smo zbrali 4 tone 300 kg odpadnega papirja in tako ohranili okoli 60 srednje velikih dreves.

Vsem, ki ste sodelovali, se zahvaljujemo.

Denar od zbranega papirja bo namenjen učencem, ki potrebujejo pomoč. Naslednja akcija bo potekala meseca oktobra.

Varujmo naravo, zato začnimo odpadni papir zbirati že danes!

Športni dan, 6. razred – s Kop na Črni vrh

V četrtek, 18. maja, smo se ob pol osmih zjutraj z avtobusom odpeljali na Kope. S hojo smo pričeli takoj ob prihodu.  Zanimivo je bilo videti smučišče brez snega. Po prelepi naravi smo šli vse do Črnega vrha. Vreme nam je ugajalo, saj je bilo ravno prav toplo. S Črnega vrha je bil razgled prelep, saj se je videlo Šoštanj. Nato smo se odpravili malo nazaj in zavili proti Ribniški koči. Do tja smo prišli zelo hitro in se zato za malo dlje ustavili, da smo v miru pojedli malico, se malo pozabavali in odšli nazaj. Med potjo smo se pogovarjali, igrali, smejali, torej uživali. Po prihodu do avtobusa, smo se še malo odpočili, nato pa šli na avtobus in se vrnili v šolo oz. domov.

Ta športni dan je bil zelo lep, saj nismo imeli posebnih težav in prav vsi smo uživali.

Anže Blagus

Dostopnost