Minulo soboto smo tudi na POŠ Vinska Gora izvedli športni dan in se s športnimi aktivnostmi družili tako med sošolci, med razredi in tudi z odraslimi. Starejši so bili namreč povabljeni, da s svojim delom pomagajo očistiti okolico tako šole oziroma strogega centra kraja kot tudi bolj oddaljenih lokacij. Krajevna skupnost Vinska Gora jim je na v času kosila postregla še z golažem in v sončnem dnevu je bil to res odličen zaključek in druženje.

Učenci pa so se najprej na različne načine ogreli, nato pa smo izmerili njihove sposobnosti za zahteve ŠVZ kartonov. V lepem vremenu smo zunaj tudi tekli, med drugim tudi tako imenovani »tek prijateljstva«, na katerem si je vsakdo izbral nekoga in z roko v roki sta odtekla krajšo razdaljo. To je bilo veselja, še posebej, če te za roko zgrabita kar dva prijatelja hkrati in se nato teče v troje!

Pozabili pa nismo niti na posebej zdravo malico, saj je naš ŠD potekal pod geslom »ZDRAV, DOBER« TEK! Poleg polnozrnatih žemljic s sirom so učenci kasneje použili še pisana sadno-zelenjavna nabodala in zelo uživali. Ostankov skorajda nismo imeli!

Celotno sobotno dopoldne je bilo učencem všeč in kar nekaj jih je ob koncu vprašalo: Kdaj bo spet kakšna taka sobota? Za nas učiteljice je bil to vsekakor kompliment in zadovoljni smo se odpravili v sončno popoldne.

                                                                                                                   Nada Štravs

Dostopnost