Že dolgoletna tradicija je, da se sredi decembra podamo na pot vsak izpred svoje šole in se nato srečamo na Tuševem, kjer si izmenjamo darilca za simbolični znesek 5€. Minulo soboto (14.12.’19) se nas je  iz Vinske Gore odpravilo 14, iz Gorice pa jih je prispelo 10, skupaj torej 24 udeležencev. Goriško skupino pohodnikov je letos pospremila planinska vodnica Sabina Melanšek, naša bivša učenka, hkrati pa tudi članica PD V.Gora, saj sta bili obe siceršnji mentorici goriškega krožka (Branka Mestnik in Mojca Albreht) v bolniški.

Pohod vsako leto izvedemo v vsakem vremenu, ker nismo iz sladkorja (kakor vedno piše na obvestilu), letos pa nas je vreme nagradilo s snežno odejo in soncem. Zjutraj ob startu sta bili cerkev in Gonžarjeva peč še v megli, a že kmalu sta se pokazali v snežni bleščavi še lepši kot sta sicer.

Otroci so neizmerno uživali, pa tudi starši so bili zadovoljni. Prijetno je bilo gaziti sneg preko gležnjev, nad G. pečjo pa ga je bilo celo do sredine meč. Na Tuševem so si otroci naredili progo za spuščanje po nenevarnem bregu in uživali, oblečeni v nepremočljive hlače in bunde. Dedi Franc je na Tuševem z otroško pomočjo naredil velikega snežaka, ob katerem smo se pred odhodom še fotografirali. Ob spustu v dolino pa so postali razposajeni tudi starši, saj ni manjkalo kepanja in krikov radosti ob snežnih bombah, ki so presenetile enkrat enega, drugič drugega.

Otroci bi se zagotovo strinjali, če zapišem, da je bil ta preprosti »pohodek« v našo bližnjo okolico eden prijetnejših, zagotovo pa je bilo dobrodošlo tudi druženje tako med otroki kot med starši.

Nada Štravs

Dostopnost