Minulo soboto (12. maja) smo se nekateri  člani  obeh planinskih krožkov (Gorica in POŠ V. Gora) združeni še zadnjič v tekočem šolskem letu podali na pohod. Bilo nas je 30, kar je ravno pravšnja skupina. Z avtobusom smo se mimo Mozirja, Nazarja in skozi Bočno odpeljali na MENINO planino, kjer smo začeli peš hojo.

Imeli smo prečudovito vreme, sončno, a ne prevroče. Ob poti smo opazovali prekrasno cvetje, hodili pa večino časa  po mehki trati, ki je nežna kot dobro izdelana preproga. Regrat je na tej višini še v cvetju, tudi za v solato ga je še veliko. Tudi pomladanski žafrani in podlesne vetrnice cvetijo šele sedaj, sicer pa smo v nekaterih vrtačah še opazili sneg. Nekajkrat smo preplezali ograje za živino in se ogledovali v vodnih odsevih mlakuž in jezerc – tudi črne pupke in vodne drsalce smo opazili v njih.

Usmerili smo se proti Golemu vrhu, kjer smo si privoščili počitek z malico, nato pa smo jo mahnili proti BIBA planini, mimo BIBA jezera. Na Vivodnik se nismo povzpeli, saj so se začeli nekam nevarno kopičiti temni oblaki. In odločili smo se povsem pravilno, saj so prve nežne dežne kapljice padle ravno takrat, ko smo prispeli do planinskega doma. V domu smo se spet odžejali, najedli in uredili formalnosti z žigosanjem planinskih dnevnikov.

Zadovoljni sami s sabo in opravljeno aktivnostjo smo se z avtobusom odpeljali proti Velenju in Vinski Gori. Hvaležni smo bili vodnici Branki Mestnik za dobro izbrano turo in se potiho že odločili, da bomo s hojo v naravo nadaljevali tudi v naslednjem šolskem letu, saj bomo tako največ naredili zase, za svoje zdravje. LEPO JE BITI V ČISTI NARAVI (če ne verjamete, poglejte fotografije)!

                                                                                                                                      Nada Štravs

Dostopnost